Vi zamišljate, mi sprovodimo u delo. Majstor Zoltan unosi boje u vaš život.

  • 062/9710824

    majstorzoltan@gmail.com

  • Stevana Mokranjca 14

    Novi Sad, Srbija

  • Pon - Pet 8:00 - 20:00

    Subota - 08:00 - 16:00

TAPETE – STARI I NOVI NAČINI DA ULEPŠATE PROSTOR

Tapete mogu bilo kom prostoru dati potpuno novi izgled ili totalno drugačiji stil. Izbor raznih uzoraka može drastično promeniti izgled sobe, od starinske i zastarele do moderne i upečatljive. Nove tapete mogu “podići” atmosferu u celoj prostoriji.

Uzorci i struktura površine tapeta ističu površine zidova i naglašavaju delovanje boja. Npr. vrlo je efektno ako su tri zida oblepljena istovrsnim tapetama, a četvrti je oblepljen izrazitom tapetom koja dominira upadljivim uzorkom ili jako struktuiranom površinom. Tapete sa vertikalnim uzorkom sobi će dati “viši” izgled, a krupni uzorci mogu učiniti veliku sobu virtualno manjom i ugodnijom.

Vrste tapeta

Tapete se mogu razvrstati prema različitim kriterijumima – npr. prema kvalitetu papira, perivosti, postojanosti na brisanje, boji i postupku štampanja ili prema vrsti uzorka. Postoje jednobojne i višebojne tapete, sa krupnim i sitnim uzorkom, sa prugama, cvetnim uzorcima, kuhinjskim motivima, imitacijom pločica, geometrijskim likovima, sličicama za dečju sobu i sa više ili manje uspelim imitacijama prošlih stilskih epoha. Izbor je samo na Vama, a širok spektar ponude može zadovoljiti svačiji ukus.

 

 

Standardne papirne tapete su najjednostavnije, napravljene su od tankog drvnog papira, ali se lako cepaju ( kod nestručnog lepljenja ), dok su lincrusta-tapete takođe papirne, ali sa prevlakom od struktuiranog linoleuma i namenjene su za najveća “opterećenja” ( npr. za hodnike, otporne su na vodu i sapun ).

A evo i jednog korisnog “trika” za održavanje; otisci prstiju npr. oko šaltera mogu se očistiti komadićem hleba, a masne mrlje dečijim puderom.

Post your comments here

Your email address will not be published. Required fields are marked *