Vi zamišljate, mi sprovodimo u delo. Majstor Zoltan unosi boje u vaš život.

  • 062/9710824

    majstorzoltan@gmail.com

  • Stevana Mokranjca 14

    Novi Sad, Srbija

  • Pon - Pet 8:00 - 20:00

    Subota - 08:00 - 16:00

Iskustvo iz prakse: ugradnja pregradnog zida

Iskustvo iz prakse: ugradnja pregradnog zida

Savremeni način života iziskuje od nas mnogo prilagođavanja, ali dozvoljava i mnogo mašte. Jedan od načina da svoj stambeni prostor prilagodimo potrebama koje se menjaju tokom vremena jeste ugradnja pregradnog zida.

Stoga vam dajemo preporuke zašto se odlučiti za ovakvu izmenu u stanu.


Zašto ugraditi pregradni zid?

Prvo i najvažnije, pregradni zid omogućuje podelu velikog prostora na manje odeljke, te pruža privatnost i nudi mogućnost bolje iskorišćenosti prostora.

pregradni zid 6

Posebno je pogodan u gradskim sredinama, u zgradama u kojima zvučna izolacija nije dovoljno kvalitetna. U kombinaciji s duplim gipsanim kartonskim pločama i kamenom vunom pruža neverovatno dobru zvučnu izolaciju do 50 decibela.

Osim toga, pregradni zidovi su laki za transport i unošenje na sprat, pa je to dodatni razlog zbog čega se sve više naših sugrađana širom Novog Sada odlučuje za njih.

pregradni zid 1

Pregradni zidovi se brzo montiraju, te kako ne zahtevaju faze sušenja vaš stambeni ili poslovni prostor vrlo brzo možete koristiti. Na taj način štede vam i vreme koje ulažete u renoviranje stana.

pregradni zid 2

Gips-karton ploče imaju široku primenu ne samo u svrhu pregrađivanja prostora već i u dekorisanju prostora. Kada se postavlja pregradni zid s duplim pločama, dobija se standardna građevinarska širina od 12,5 cm zida. Zahvaljujući različitim dimenzijama i debljinama gips-karton ploča, mogu se kombinovati na razne načine i prema potrebi i nameni. Često se koriste vlagootporne i vatrootporne ploče. Zato je samo nebo granica kada je u pitanju osmišljavanje njihove primene.


Kako se postavlja pregradni zid?

Ugradnja pregradnog zida relativno je jednostavna u poređenju sa zidanim zidom, ali ipak je potrebno konsultovati se s majstorom. Zato je najbolje pronaći majstora koji se time bavi, jer će vam on na licu mesta predočiti sve prednosti i mane ove vrste modifikacije prostora.

pregradni zid 3

Stanje zidova i poda, boje i materijali koji su već upotrebljeni, i vaše potrebe, takođe značajno utiču na iskoristivost prostora. Raspitajte se i pogledajte fotografije već montiranih zidova da biste se uverili da vam baš ovo odgovara.


Renoviranje stana nije odluka koja se lako donosi. Prvo treba odlučiti šta želite, kakve izmene treba sprovesti u delo i s kojim ciljem; zatim znati da li ćete kasnije raditi još nešto ili nemate nameru da prostor vraćate na staro. Ne treba zanemariti ni vreme, jer trajanje radova znatno utiče na vaš životni ritam i navike. Poslednja, ali možda i najbitnija stavka, jeste novac kao aspekt koji najčešće i utiče na sve odluke.

pregradni zid 4

Zato je prilikom donošenja velikih odluka uvek pametno dobro se raspitati, pronaći majstora, konsultovati se s njim, uzeti u obzir više mogućnosti, razmotriti sve njihove prednosti i mane; a zatim, kada se upustite u radove, gledati kako se iz dana u dan vaš stan pretvara u vaš novi mali raj u kome će boravak biti prijatniji nego ikada.

pregradni zid 5

Ako je jedan pregradni zid sve što vam je potrebno da u stanu sebi stvorite mali kutak mira i tišine u kome ćete moći da stvarate, pišete, crtate, slikate, šijete, komponujete, dizajnirate, projektujete, programirate ili jednostavno mirno spavate, šta čekate?

Post your comments here

Your email address will not be published. Required fields are marked *